Pénzügyminisztérium

1051 Budapest, József nádor tér 2-4.

Figyelem!

Több jelentkezést már nem tudunk fogadni! Minden csoport betelt.

Kizárólag a regisztrált látogatókat tudjuk fogadni a válasz e-mailben megadott időpontban induló épületbejárásra!

Kérjük, a visszaigazolt időpontja előtt legalább 10 perccel korábban érkezzen a helyszínre, hogy a beléptetést, valamint a biztonsági ellenőrzést el tudjuk végezni. (Előfordulhat, hogy az Ön által kért időpontra már nem tudunk helyet biztosítani, ez esetben igyekszünk egy következő időpontot felajánlani a látogatásra, ezt e-mailben vagy telefonon jelezzünk.) A belépéshez feltétlenül hozza magával a regisztráció során használt személyi okmányát (személyi igazolvány vagy útlevél)!

Az épületbe folyadékot, élelmiszert behozni tilos! A belépéskor minden látogatónak biztonsági átvilágításon kell átesnie!

 

Elérhetőség
Telefon
Honlap
Információk
-

Épületvezetés nyelve

magyar

Információs anyag nyelve

magyar

A Pénzügyminisztérium a Kulturális Örökség Napjai keretében nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, hogy betekintést nyújtson a József nádor téri épület építészeti sajátosságaiba, valamint felidézze a magyar pénzügyi igazgatás elmúlt 150 esztendejét.

Alpár Ignác pénzpalotáját a minisztériumban ma és egykor dolgozó kollégáink, szakembereink mutatják be a látogatóknak. A számos történettel, személyes élményekkel fűszerezett, vezetett csoportos túra az épület József nádor téri főbejáratától indul.

Épületvezetések indulnak

A vezetett túrák 2023. szeptember 16-án (szombaton) 9:00-tól 15:00-ig óránként indulnak kis létszámú (max. 20 fős) csoportokban. Ennek időtartama kb. 1 óra. Az utolsó csoport 15:00-kor indul.