Japánkert - Közép-magyarországi AszC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium

1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.

Figyelem!

Angol nyelvű japánkerti szakvezetés szombaton 16 órakor lesz. English guided tour at the Japanese Garden at 16 o'clock on Saturday.

Kapubejárat: 1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.

Információk
-
-

Épületvezetés nyelve

magyar, angol

Információs anyag nyelve

magyar
Központi témához kapcsolódik

Budapest, egyben Magyarország elsőként létesült japánkertje közel 100 éves. Varga Márton – intézményünk alapítója – tervezte és építette 1928–ban. A japán császári család tagja, Takamacu herceg és felesége 1931-ben felkeresték a kertet, és látogatásuk alkalmával tetszésüket növények ajándékozásával fejezték ki. Ezek közül még ma is látható az Orixa japonica, a Prunus serrulata ’Kansan’ utódja, továbbá a Wisteria sinensis, az Acer ginnala, a Hibiscus syriacus (teltvirágú alak) és a Prunus nana.

A Zuglóban található kert a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium botanikus tankertje, elsősorban ázsiai növényritkaságokkal büszkélkedhet. A japánkert részei a torii kapu, a lépőkövek, kőlámpások, a kis tó felett átívelő hidacskák, a Daru és a Teknős szigetecskék és a japán teaház.

A KÖN mindkét napján 10-től 16-ig óránként kertészmérnök tanáraink vezetik végig a japánkerten a látogatókat, akik a Worldskills nemzetközi versenyre készülő lengyel-magyar csapatok kertépítő tréningjét is megtekinthetik.

A Varga Márton Iskolamúzeum szintén óránként tárlatvezetéseken tekinthető meg.

További két program még: szombaton teaszertartás, vasárnap ikebana bemutató lesz 14 és 16 óra között.

Épületvezetések indulnak

Japánkerti szakvezetések kezdődnek óránként 10 és 16 óra között szombaton és vasárnap is. Angol nyelvű japánkerti szakvezetés szombaton 16 órakor. English guided tour at the Japanese Garden at 16 o'clock on Saturday.

Kapcsolódó rendezvény

1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.
1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.
1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.
1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.

Kapcsolódó séta

1149 Budapest, Kövér Lajos u. 1.