Ipolytarnóci ősmaradványok

3138 Ipolytarnóc, Külterület 039 hrsz

Figyelem!

Az előre bejelentkezetteknek 9 és 16 óra között a területen tartózkodás, az Ősfenyő Belépő fogadóépület interaktív kiállításainak, a Bükkábrányi fák védőépületének és a Miocén Erdő arborétumának megtekintése ingyenes.

A regisztrációhoz kérjük, hogy az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre, KON regisztracio tárgy megjelöléssel, név és mobilszám megadásával jelentkezzenek be. A tárlatvezetések maximális létszáma 30 fő.

Mindkét napon a 10 óra 40 perckor induló, térítés mentes tárlatvezetésekkel kívül és belül bevezetik a műhelytitkokba az érdeklődőket. (A védőpince a geológiai tanösvényen van, annak megtekintése csak jegyvétellel, geológiai vezetett túrán lehetséges.)

Információk
-
Csak előre regisztráltaknak ingyenes.
-
Csak előre regisztráltaknak ingyenes.

Épületvezetés nyelve

magyar, angol

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Miocén Parkjában az épített örökség arra hivatott, hogy a régmúlt természeti emlékeit óvja meg. A terület páratlan földtani örökségének helyszíni védelmére az idők során számos védőépületet emeltek, a legelsőt egy nagy kövesedett fatörzs maradványai fölé 1866-ban. Ez az első olyan ismert védőépület, amelyet egy ősmaradvány helyszíni védelmére emeltek elődeink.

 

Épületvezetések indulnak

2022. szeptember 17. 10:40 Látogatóközpont

Témája az alsó miocén földtörténeti kor eseményeire utaló építészeti megoldások szimbolikája és a fogadóépületi kiállítások és a szlovák-magyar, palóc kötődésű Novohrad - Nógrád UNESCO Globális Geopark látogatóhelyeinek ismertetése.

2022. szeptember 18. 10:40 Bükkábrányi fák mellől

Kitér a miocén ősvilág maradványaira és a hozzájuk fűződő mítoszokra, majd a miocén erdő arborétumában kalandozik.