Országház és Kossuth Lajos tér

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

Figyelem!

Az épületvezetésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoportok létszáma korlátozott, ezzel kívánjuk az igényes, egyénre szabott idegenvezetést biztosítani.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hivatalos esemény vagy járványügyi védekezés miatt az Országház látogatását korlátozhatjuk, igény esetén egyes sétákat törölhetünk.

Mozgássérült látogatóink számára az épületben való közlekedéshez liftet tudunk biztosítani − ilyen igényüket, kérjük, előre jelezzék a +36 (1) 441-4049-es telefonszámon.

 

Információk
-
Sétáink ezen a napon korlátozott számban és időpontban kerülnek megtartásra.
-

Épületvezetés nyelve

magyar

Információs anyag nyelve

magyar

A Kulturális Örökség Napjai keretein belül idén ősszel is megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt városképünk és országimázsunk ma is meghatározó eleme, az 1885 és 1902 között épült Országház. Az Országgyűlés Hivatalának dolgozói szeretettel várnak minden látogatót a 2022. szeptember 17-18-án megrendezésre kerülő programokra.

A magyar Országgyűlés épületét, az Országházat méltán sorolják a világ legszebb parlamenti épületeinek sorába. A Duna-partjaival, a budai Várnegyeddel és az Andrássy úttal 2011 óta a világörökséghez tartozó Budapest ikonikus épülete, mely felbecsülhetetlen muzeális érték, a magyar nemzet büszkesége. A Duna pesti oldalán magasodó, Steindl Imre által tervezett Országház stílusa eklektikus, barokkos tömegformájú, neogótikus összhatású, a homlokzat díszítése a gótika világát idézi, míg a mennyezet reneszánsz formajegyeket hordoz.

Épületvezetések indulnak

Bővebb információ a sétákról, valamint regisztrációs lehetőség: https://www.parlament.hu/web/orszaghaz/kon-2022-landing