De la Motte–Beer-palota

1014 Budapest, Dísz tér 15.

Figyelem!

Az épületbejárás útvonala nem akadálymentesített, a programon meredek lépcsőkön, szűk folyosókon, pincében és padlástérben közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

A pincében a külső hőmérséklethez képest sokkal hidegebb (kb. 12°C) várható, kérjük, ennek megfelelően, rétegesen öltözködjön, valamint a nedves, csúszós talaj miatt lehetőleg kényelmes, zárt cipőben érkezzen.

Programunkat 12 éves kor felett ajánljuk.

A séta ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációhoz kattintson IDE!

Elérhetőség
Információk
-
-

Épületvezetés nyelve

magyar

Információs anyag nyelve

magyar

Az építtetői nevét őrző, ezért kétnevű De la Motte–Beer-palota legszebb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol megtekinthető az 1962-ben 15 festékréteg alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter nagyságú díszesen festett falfelület. A palota – amelyben Beer József Kajetán Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az ún. tábori patikát működtette – másik érdekessége éppen az, hogy tulajdonosa az épület valamennyi szintjét foglalkozása képére formálta. Járjuk be együtt a lakóház összes helyiségét, a tárolásra és vízvételre is lehetőséget adó pincétől a gyógynövények szárítására szolgáló padlásig, és ismerkedjünk meg az épület és lakóinak sorsával a 18. századtól kezdődően egészen napjainkig!

 

 

 

 

Épületvezetések indulnak

Mindkét nap 13 órakor. Az épületvezetés időtartama 90 perc. Az épületvezetés a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!