Haggenmacher Sörgyár (KULTIKUM Rendezőház)

1222 Budapest, Sörház utca 3.

Figyelem!

Regisztrálni elsősorban az info@innomatik.hu e-mail címen, de akár a +36 20 4753413 -as telefonszámon lehet.

Regisztrációkor kérjük az adott nap, adott órára vonatkozó megjelölést, illetve a létszámot is.  Regisztráló fél telefonszámának ismertetése előny természetesen...

A regisztráció nélkül érkező látogatóink beengedésére és épületsétában való részvételére vonatkozóan nem vállalhatunk felelősséget. Az épületben a belső acél lépcsők taposórácsosak, így magassarkú cipőben közlekedni rajta kényelmetlen, és veszélyes lehet. A vezetett csoporttól lemaradni nem érdemes és nem ajánlott!

 

 

Információk
-
Szombat este 20-22 óra közt is a regisztrált látogatók számára!
-
Vasárnap este 20-22 óra közt is a regisztrált látogatók számára!

Épületvezetés nyelve

magyar

Információs anyag nyelve

magyar
Központi témához kapcsolódik

A volt Haggenmacher Sörgyár egyik zseniális épülete a tucatnyi hasonló társépületei közül most bemutatásra kerülő KULTIKUM Rendezőház.

A 112 éves téglaépület eredeti funkciója hordóraktár volt. A világháborút követően több állami vállalat különböző raktárbázisa lett, a rendszerváltozás után pedig bútorgyártó cég működött benne. Bő 4 évvel ezelőtt a jelenlegi tulajdonosa nagyszabású felújításokat vitt véghez, melynek köszönhetően az épület megtarthatta eredeti szépségét, stílusát, közben korszerű épületgépészeti elemekkel is kiegészült. Az átépítések nagyon magas arányban hazai alapanyagokból, sőt régión belül gyűjtött használt anyagokból is történtek. Kedvező arányban keveredik a száz éves építészet a Kádár-korszakban történő kiegészítésekkel, továbbá a '90-es évekből maradó kisebb nyomokkal és a jelenkor technológiáival. Féltucatnyi kézművesipari és művészeti tevékenységet folytató partner használja az egyes termeket, stúdiókat.

Az ex gyárépület alsó szintjén egy elég érdekes, elektrográfiai és kinetikus fényobjekt kiállítás is megtekinthető az épületbejárás közben, vagy annak a végén.  Ez egy csoportos tárlat ami a Magyar Elektrográfiai Egyesület egyes tagjai által kiállított munkákból áll.   

 

 

 

Épületvezetések indulnak

Szeptember 17. szombat 11:00

Szeptember 17. szombat 14:00

Szeptember 17. szombat 15:00

Szeptember 17. szombat 20:00

 

Szeptember 18. vasárnap 11:00

Szeptember 18. vasárnap 14:00

Szeptember 18. vasárnap 15:00

Szeptember 18. vasárnap 20:00