Belügyminisztérium

1051 Budapest, József Attila utca 2-4.

Figyelem!

Csak vezetéssel látogatható. MINDEN VEZETÉS BETELT.

A csoportok létszáma sétánként maximum 25 fő, ezzel kívánjuk az igényes és tartalmas idegenvezetést biztosítani.

A regisztráció nélkül illetve későn érkezőket nem áll módunkban beléptetni. Helyszíni regisztrációra nincs lehetőség!

A kon@bm.gov.hu címre történő e-mail elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a személyes adatait a Belügyminisztérium, mint adatkezelő a Budapest József Attila utca 2-4. szám alatti épületbe történő belépése regisztrációja céljából kezelje.

Gyülekező: minden turnus előtt 10 perccel a Belügyminisztérium József Attila utca 2-4.szám alatti bejáratánál.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Belügyminisztérium épületébe a regisztrált személyek is ellenőrzést követően léphetnek be, ezért kérjük, mindenképpen hozzák magukkal a regisztrációhoz használt fényképes személyazonosító okmányt.

 

Elérhetőség
Telefon
Honlap
Információk
-

Épületvezetés nyelve

magyar
Központi témához kapcsolódik

Ritkán adódik lehetőség arra, hogy valaki bejárhassa egy minisztérium épületét. Akit érdekel Magyarország Belügyminisztériumának épületegyüttese, az nem mulaszthatja el a Kulturális Örökség Napjai keretében szervezett túrát, amely 9.30 és 13.30 között óránként indul.

A vezetés során megismerhetővé válik az eredetileg pénzintézetek számára létesült, öt épületből álló komplexum története, feltárulnak a házak rejtett értékei, megismerhetővé válnak az egykor ott tevékenykedő neves személyek titkai. A századforduló bőséget sugárzó banképítészetének emlékei talán sehol máshol nem csodálhatóak meg olyan teljességükben, mint e Széchenyi térre és Lánchídra tekintő monumentális épülettömb falai között. Az érdeklődőket várjuk szeretettel.

Épületvezetések indulnak

9:30 BETELT

10:30 BETELT

11:30 BETELT

12:30 BETELT

13:30 BETELT