Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

Figyelem!

Egy időpontra maximum 20 fő jelentkezését és regisztrációját várjuk a kozonsegkapcsolat@mmgm.hu e-mail címen, a program címének és időpontjának megjelölésével.

Felhívjuk Látogatóink figyelmét arra, hogy csak a vártörténeti sétára tudjuk biztosítani az akadálymentességet. Az Apostolok Tornyába lépcsők vezetnek fel.

A túrák a múzeum nyitva tartási idejében vannak és ingyenesek. A múzeum egyéb kiállításainak megtekintéséhez belépőjegy vásárlása szükséges.

A programok a Mezőgazdasági Múzeum főbejáratától indulnak. 

 

Információk
-
Csak a meghirdetett épületvezetések ingyenesek!
-
Csak a meghirdetett épületvezetések ingyenesek!

Épületvezetés nyelve

magyar

Információs anyag nyelve

magyar
Központi témához kapcsolódik

A Vajdahunyadvár hosszú évek óta a Városligetbe látogatók egyik legkedveltebb célpontja. Nemcsak Magyarország, Európa harmadik legnagyobb mezőgazdasági gyűjteményét rejti az Alpár Ignác által tervezett lenyűgöző épületegyüttes.

Ma a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Európa szerte egyedülálló módon mutatja be a mezőgazdaság történetét. Az intézmény bemutatja a hazai mezőgazdaság, erdészet, vadászat, halászat, a szőlő és a bor, a domesztikáció, az erdők és növények, a lótartás fejlődését, történetét. Időrendbe állítva láthatják a látogatók az egykor, vagy még ma is világrekordnak számító szarvas-, dámvad-, őz- és vaddisznótrófeákat. A toronytúrákkal és a vártörténeti sétákkal az épületegyüttes történetét ismerhetik meg az érdeklődők.

Szeptember 17-én és 18-án két alkalommal tartunk ingyenes vártörténeti sétát és két alkalommal toronytúrát a Vajdahunyadvár Apostolok tornyába regisztrált látogatóink számára.

A sétán a városligeti Vajdahunyadvár felépítésének történetét ismerhetik meg az érdeklődők. A műemléki épületegyüttesben az ódon várfokok, a festői paloták és a patinás egyházi építmények csoportja a látogatókat egész történelmünkön végig vezetve mutatja be a különböző korok jellegzetes építészeti stílusjegyeit. A vártörténeti sétán a közönség megismerheti az épület főbb építészeti sajátosságait és izgalmas történetét. A séta időtartama kb. 50 perc.

A Segesvári óratornyot megidéző Apostolok tornya tetejéről elénk tárul Budapest körpanorámája. Láthatjuk a Gellért-hegyet, a budai várat, a Szent István Bazilikát, de a Vajdahunyadvár épületének olyan részeit is, amelyek máskülönben rejtve maradnak a látogatók előtt. A toronytúra időtartama kb. 30 perc.

 

Épületvezetések indulnak

szeptember 17. 11.00 – Vártörténeti séta (20 fő)

szeptember 17. 11.30 – Toronytúra (20 fő)

szeptember 17. 15.00 – Vártörténeti séta (20 fő)

szeptember 17. 15.30 – Toronytúra (20 fő)

 

szeptember 18. 11.00 – Vártörténeti séta (20 fő)

szeptember 18. 11.30 – Toronytúra (20 fő)

szeptember 18. 15.00 – Vártörténeti séta (20 fő)

szeptember 18. 15.30 – Toronytúra (20 fő)