Magdolna Udvar Művészeti Galéria és Helytörténeti Gyűjtemény

1222 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.

Információk
-

Épületvezetés nyelve

magyar
Központi témához kapcsolódik

A Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjteményének küldetése, hogy megőrizze és bemutassa Budafok-Tétény kulturális emlékeit az érdeklődőknek. Gyűjteményünk elsősorban a kerülethez köthető személyes tárgyi és képi emlékekre koncentrál. Első állandó kiállításunkon a Budafok-Tétényi lakosok által adományozott legérdekesebb tárgyak és képek mellett interaktív elemekkel idézzük fel az elmúlt évszázadokat egészen napjainkig. A Művészeti Galéria ARTÉR Művészeti Egyesület állandó kiállítótere. Az Egyesület 2004-ben alakult Budafokon. Az egyesület tagjai hivatásos képző- és iparművészek, akik valamilyen szálon kötődnek Budapest XXII. kerületéhez. A közösségben festő, grafikus, szobrász, keramikus, ötvös, divattervező, textiltervező, fotográfus, üvegtervező, formatervező, építész, restaurátor is alkot. Kéthavonta új kiállításokat szerveznek a Magdolna Udvarban.

A tárlatvezetések mellett az érdeklődők számára 15:00-kor Helytörténeti séta indul Garbóci László helytörténész vezetésével "Ismerkedés Budafok belvárosával" címen. A program a térítésköteles! 

Épületvezetések indulnak

Tárlatvezetések a Helytörténeti Gyűjteményben: 11:00 és 13:00-kor Gyönki Viktória történész muzeológussal, 15:00-kor Terestyák Tamás történésszel.