Titkok, rejtélyek és meglepetések a Rákospalotai Evangélikus Nagytemplomban

1151 Budapest, Régi Fóti út 73.

Figyelem!

Regisztráció: Novodonszki Andrásnál a novodonszki.andras@gmail.com e-mail címen. 

A kupolatúrán 18 éven felüliek vehetnek részt, amely csak megfelelő időjárási körülmények esetén lesz látogatható. 

Elérhetőség
Információk

Rendezvény helyszíne:

Budapest
Régi Fóti út 73.
1151
Magyarország

Épület neve:
Rákospalotai Evangélikus Nagytemplom
16:00 - 19:15
Gyerekkel látogatható

Milyen titkok, rejtélyek és meglepetések lehetnek egy evangélikus templomban, amely a II. világháború alatt, 1941-ben került felszentelésre?
 
Egyedülálló gyermekprogramok, kupolatúra, harang- és oltárkép-titkok, rákospalotai hagyományok bemutatója, valamint palotai rétes is várja a látogatókat. Színes gyermekprogramok, a templom, a harang, az oltár, a kupola, az on-line közvetítések titkai is megismerhetők lesznek. A programon résztvevő, 18 éven felüli látogatók egyedülálló kupolatúrán vehetnek részt. Rákospalota hagyományaival is megismerkednek a látogatók és palotai rétes kostólására is lehetőség lesz.

  • 16:00-17:15 Nyitott Templomi Zsongás: Dalolj! Derülj! Dobbants! - Program 3-14 év közötti gyermekek számára
  • 16:00-17:15 A templom titkai I. - Templomtúra, érdekességek, rejtélyek templomról a templomban. Amíg a gyermekek a Nyitott Templom Zsongáson vesznek részt, addig a szülők, kisérők megismerhetik a templom, valamint az oltárkép történetét, kupolatúrán vehetnek részt, a templom tetejéről megcsodálhatják a kilátást. Akusztikai érdekesség- Súgom! Hallod? Légben szálló rejtjelek, azaz a harangok története is megelevenedik. Választ kapunk az on-line közvetítések titkaira, a kamerák, mikrofonok működésére. A templomtúra végén, közös éneklés keretében megszólal az orgona, az Evangélikus énekeskönyv 291. sz. éneke (Adj békét a mi időnkben) amely kapcsolódik a programsorozat mottójához: "Keresd a békét" (Zsolt 34,15)
  • 17:15-18:00 Rákospalotai képeslapok I. - Rákospalotai hagyományok megismerése során hajfonás-, népviselet- és néptáncbemutató.
  • 17:15-18:00 Rákospalotai képeslapok II. - Palotai rétes kostóló a rendezvényen résztvevők számára.
  • 18:00-19:15 A templom titkai II. - Templomtúra, érdekességek, titkok, rejtélyek templomról a templomban. A 18:00-ra érkezők megismerhetik a templom, valamint az oltárkép történetét, kupolatúrán vehetnek részt, a templom tetejéről megcsodálhatják a kilátást. Akusztikai érdekességet hallhatnak – Súgom! Hallod? Légben szálló rejtjelek azaz a harangok története is megelevenedik. Választ kapunk az on-line közvetítések titkaira, a kamerák, mikrofonok működésére. A templomtúra végén, közös éneklés keretében megszólal az orgona, az Evangélikus énekeskönyv 291. sz. éneke (Adj békét a mi időnkben), amely kapcsolódik a programsorozat mottójához: "Keresd a békét" (Zsolt 34,15)

Kapcsolódó helyszín

1151 Budapest, Régi Fóti út 73.