Történeti séta a Debreceni Vidámparkban

4032 Debrecen, Ady Endre út 1.

Elérhetőség
Információk

Rendezvény helyszíne:

Debrecen
Ady Endre út 1.
4032
Magyarország

14:00 - 15:00
Akadálymentes

Az ország első vidéki állatkertje és egyetlen klasszikus vidámparkja néhány éve megkezdett hagyományát folytatva idén is csatlakozik az Európai Kulturális Örökség Napjai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy elősegítse építészeti, régészeti és természeti örökségünk bemutatását.

Az örökségnapok keretében a megnyitásának 65. jubileumát ünneplő Park két történetiség-központú szakvezetéssel készül a szeptember 16-17-i hétvégére. Az érdeklődők szombaton 14:00-tól állatkert-történeti érdekességekkel, vasárnap 14:00-tól pedig a Vidámpark ipartörténeti emlékeivel ismerkedhetnek meg. Az egyenként körülbelül egyórás sétákon hiteles, szakértői forrásból és izgalmas anekdotákon keresztül bontakozik ki Debrecen egyik meghatározó kulturális és szórakoztatóintézményének hat és fél évtizedes, velünk élő múltja. Idei újdonságként a Debreceni Értéktár kiállítása és a DEMKI foglalkozásai is megidézik majd a cívis hagyományokat a Parkba látogatók számára.

A kezdeményezés értelmében az állatkerti, illetve a vidámparki bejárattól induló sétákon való részvétel díjmentes belépéssel biztosított, azonban 20 fős maximális létszámhoz és előzetes regisztrációhoz kötött, amely az events@zoodebrecen.hu emailcímen lehetséges teljes név és a látogatni kívánt séta megadásával szeptember 15-e 12:00-ig.