Kertmozi Filmklub az Érdi Galéria közel 200 éves Múzeumkertjében

2030 Érd, Alsó utca 2.

Figyelem!

Előzetes regisztráció szükséges: kanizsai.eszter@szepesmk.hu

Információk

Rendezvény helyszíne:

Érd
Alsó utca 2.
2030
Magyarország

18:00 - 21:30
Akadálymentes

A mai Érdi Galéria épülete - más néven a Mihályffy-Gesztelyi ház - az 1840-es évektől a század utolsó negyedéig a Batthyány Fülöp herceg által építtetett egykori Pelikán Fogadó (Batthyány-Sina-Wimpffen-Károlyi kúria) istállója, cselédlakása volt.

A klasszicista stílusban épült fogadó két oldalszárnya szinte teljesen azonos kialakítású. A négy belső harántfőfallal tagolt istállóépület egyes helyiségét két-két kör keresztmetszetű, kőalapon nyugvó, de téglából falazott oszlopokkal alátámasztott tűzbiztos csehsüvegboltozat fedi.
A 20. században a Mihályffy asztalos dinasztia és Gesztelyi László állatorvos, költő lakott benne. Az Alsó utcai oldalszárnyban kapott helyet a mai Érdi Galéria.

A klasszicista stílusú, egykori Pelikán Fogadó épületében pedig 1983 óta a Magyar Földrajzi Gyűjteményt (1988-tól Múzeumot) alapította meg Balázs Dénes érdi geográfus.

A Kertmozi Filmklub az egykori Fogadó / Kúria szépen gondozott, gesztenyefákkal, körtefával, fügefával beültetett kertjében kerül megrendezésre.

KERTMOZI FILMKLUB moderátora Bárdos Csaba filmtörténész-esztéta

2023. 09.16. szombat 18.00- Mahesh handpan koncertje, majd 19.00-kb.21.30 Kertmozi Filmklub

451 Fahrenheit (1966) Rendezte: Francois Truffaut; Szereplők: Oskar Werner, Julie Christie, Cyril Cusack

Kapunyitás - találkozások - pogácsa és bodzaszörp - hangolódás -  Mahesh handpan live akusztikus koncertje: a vetítések előtti egy órában!