Régi képek – új távlatok: Múltunk jelen időben – Tata Esterházy-kastély

Elérhetőség
Információk

Rendezvény helyszíne

Tata
Hősök tere 9.
2890
Magyarország

Rendezvény(ek) időpontja

2020.09.20., vasárnap - 11:00 - 12:00
2020.09.20., vasárnap - 14:00 - 15:00
2020.09.20., vasárnap - 16:00 - 17:00
Akadálymentesített

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megújul a tatai Esterházy-kastély. A tervezett kiállítások a kastélyt régi fényében fogják bemutatni. A műemlékileg helyreállított díszteremben, a grófi és a grófnői lakosztályban, valamint a kastély más termeiben szerepet kap a kastély és a család története, külön kiemelve pedig a diplomáciatörténet jelenik meg, középpontjában a Császármanővernek nevezett hadgyakorlattal. A schönbrunni békére az eredetileg az Esterházy-család által berendezett és fenntartott emlékszoba irányítja majd rá a figyelmet. Újjá fog születni a kastélykápolna címeres üvegablakaival, hímzett címeres miseruháival, oltárképével. Történeti enteriőr születik az emeleti díszteremben, ahol az egykori faragott és aranyozott faburkolat újra az Esterházy-ősök képmásaival gazdagodik.
Amíg azonban a kastély látogatható nem lesz, a Kulturális Örökség Napjai keretében Régi képek – új távlatok: Múltunk jelen időben – Tata Esterházy-kastély címmel egy szabadtéri kiállításon szeretnénk archív fotókon bemutatni a kastélyt.
Az Esterházy-kastély egy időre bezárta kapuit, hogy megújuljon, megszépüljön, és új látogatóközpontként helyreállítva, régi fényét visszanyerve, széles szolgáltatási struktúrával, új interaktív kiállításokkal, közösségi kulturális térként várhassa vissza vendégeit.