Sztárság és mellőzöttség: a Róth Miksa karrier

1078 Budapest, Nefelejcs utca 26.

Figyelem!

Tárlatvezetésünk teltházas, már a várólistára sem fogadunk regisztrációt. Köszönjük megértésüket!
Maximális létszám: 20 fő

Információk

Rendezvény helyszíne:

Budapest
Nefelejcs utca 26.
1078
Magyarország

Épület neve:
Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény
14:00 - 15:30

Tematikus tárlatvezetés állandó kiállításainkon

Kétségtelenül igaz az állítás, miszerint a múlt századfordulón alkotó Róth Miksa valódi nemzetközi sztár volt. Sorra nyerte a kor világkiállításait, kivívta magának legmagasabb elismeréseit, ennek köszönhetően pedig az egyik legfoglalkoztatottabb mesterré vált nem csupán hazánkban, de szerte Európában is.

A  boldog békeidők alkotóművészének munkássága a fiatal Budapest arculatát is nagyban meghatározta: a két világégést is megélt és túlélt épületek üveg- és mozaikdíszítményei mind a mai napig hirdetik a színek mesterének is nevezett művész zsenialitását. A dübörgő világhírnév azonban derékba törik a 20. század történelmi viharainak következtében..

Tematikus tárlatvezetésünkön szélsőséges pólusok mentén nézelődünk majd, művészetének csúcsait és mélypontjait járjuk végig, miközben egy ember életének és karrierjének hullámhegyei és hullámvölgyei bomlanak ki előttünk.

Ki is volt Róth Miksa? Hogyan áll össze egy világhíres karrier a háttérben? Milyen küzdelmek és győzelmek alkották őt azzá, aki lett?

A programot vezeti: Nagy Ágnes, a múzeum gyakornoka