Szobrok a kertben című kiállítás a Szentendrei Régi Művésztelepen

Elérhetőség
Információk

Rendezvény helyszíne

Szentendre
Bogdányi utca 51.
2000
Magyarország

Rendezvény(ek) időpontja

2021.09.18., szombat - 10:00 - 17:00
2021.09.19., vasárnap - 10:00 - 17:00

A Szentendrei Régi Művésztelep kertje emblematikus helyszíne a város művészetének. A kert, mint toposz a művészettörténet különböző korszakaiban szintén kedvelt alkotói téma.

Az idei évben, immár harmadik alkalommal megrendezett Szobrok a kertben című tárlat műalkotásai két megközelítésből kötődnek a művésztelep kertjéhez. Egyrészt a lokális kötődés kihangsúlyozása miatt és az aktív művésztelepi életre reflektálva a Monostori Művésztelep szobrászai kaptak kiállítási lehetőséget, meghívást. A Szentendrei-szigeten nyaranta megrendezett alkotói hetek időszakában a közös munka során az alkotók a beton anyagát felhasználva készítik el főként közterekre szánt szobraikat. A szigetmonostori és a Szentendrei Régi Művésztelep szellemisége a kollektív művészmunka, valamint a közösség szempontjából kapcsolódik össze.

Másrészt, a tárlat további meghívott alkotói a kert természeti elemeihez, organikusságához csatlakoznak kiállított műveikkel. Leképezett mikroterek, a növényvilág motívumait felhasználó kompozíciók a természeti közeggel kialakított párbeszédbe vonják be a közönséget.

Kiállító művészek: a Monostori Művésztelep alkotói: Csurgai Ferenc, David Umemoto, Kuti László, Midák Gergely, Nagy Zsófia Magdolna, Szalay Péter, Szilágyi Csilla, Tollas Erik, Varga Tibor, Veres Balázs; további művészek: Cseh Lili, Cseke Szilárd, Hajas Katinka, Nyári Flóra, Pokorny Attila

Kapcsolódó helyszín

2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.