Séta a szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjában

5712 Szabadkígyós, Áchim András u. 23.

Figyelem!

Előzetes időpontfoglalás a szabadkigyosikastely@nofnkft.hu e-mail címen lehetséges. 

Díjmentesen lehet parkolni az Áchim András utcáról elérhető parkolóban.  

Információk

Találkozó helyszíne:

Szabadkígyós
Áchim András u. 23.
5712
Magyarország

Találkozási pont:
Szabadkígyós Wenckheim-kastély bejáratánál
14:00 - 15:00
16:00 - 17:00

Séta maximális létszáma

25 fő

Vezető neve

Bechtold Ágnes
Akadálymentes
Gyerekkel látogatható
Központi témához kapcsolódik

Hazánk egyik legimpozánsabb kastélya Békés megyében, Szabadkígyóson található. A kastély épülete gróf Wenckheim Frigyes és felesége, Wenckheim Krisztina grófnő megbízásából Ybl Miklós tervei alapján 1875-79-ben épült fel historizáló, német neoreneszánsz stílusban. A legendás épületnek 365 ablaka és 52 szobája (ahány nap és ahány hét egy évben) van, és a négy bejáratát a négy égtáj felé tájolták. A kastélyhoz többhektáros park is létesült, amely 1949 óta védett. 

A felújított épületben egy korszerű, interaktív kiállítás került kialakításra, melynek témája "Vendégségben Wenckheiméknél". A Krisztina kávézó hangulatos enteriőrjében elidőzve a vendég átélheti a letűnt kor hangulatát, az eredetileg nagyebédlőként szolgáló terem impozáns berendezése különleges élményt kölcsönöz a látogatók számára. 

Bechtold Ágnes, PhD művészettörténész, okleveles tájépítészmérnök, műemléki szakértő történeti kertek szakterületen. Jelenleg a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. tájépítész munkatársa. Történeti kertek, műemléki környezetek tájépítészeti tervezésével és kutatásával foglalkozik. A séta során a szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjának különlegességeivel lehet megismerkedni.