Ráday a radaron

1092 Budapest, Bakáts tér 13.

Figyelem!

A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztráció 2022. szeptember 1-jétől indul a megadott honlapon.

A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá a jobb hangélmény érdekében erősen ajánlott a headset (tourguide) készülék használata, aminek díja 500,- Ft. Az ellenértéket a helyszínen az idegenvezető részére lehet készpénzben befizetni.

Információk

Találkozó helyszíne:

Budapest
Bakáts tér 13.
1092
Magyarország

Találkozási pont:
Budapesti Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom főbejárata előtt
14:00 - 16:30

Séta maximális létszáma

25 fő

Vezető neve

Dr. Orbán György, a Ráday Soho projektmenedzsere

Több mint hároméves felújítást követően újra látogatható a Bakáts téri Szent Ferenc katolikus templom. Ybl Miklós, a korszak talán legnagyobb hatású építésze jegyzi az épületet. Az 1879-ben felszentelt templom a Bazilikával párhuzamosan épült és a mester életművében sokkal fontosabb állomás, mint azt a közvélekedés képzeli. Nem csak építészként, hanem a berendezés tervezőjeként is maradandót alkotott.

Sétánk során a nagyközönség számára általában nehezen elérhető, vagy éppen nem ismert részleteket mutatunk meg: altemplom, sekrestye, kórus az orgonával. Az idei KÖN tematikájához könnyen kapcsolódunk, Ipolyi Arnold érsek, tudós és közéleti személyiség sokat tett a hazai műemlékvédelem elméleti és intézményes megalapítása érdekében, ahogy a Bakáts téri templom létrejöttében is pozitív szerepet játszott.

A templom bemutatása után a a Ráday utcán sétálva a Kálvin téren fejeződik be a program.