A Broadway - Pest mulatónegyede

1061 Budapest, Jókai tér 3.

Figyelem!

A SÉTA MEGTELT!

A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, azonban a létszám megtelt, így további regisztrációkat nem tudunk fogadni.

A meghirdetett programon az aktuális járványügyi szabályok mindenkori betartása mellett lehet részt venni. Amennyiben bármilyen COVID fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programon!

Kérjük, hogy a sétára 10 perccel az indulás előtt legyen szíves megérkezni, hogy legyen idő a készülékek kiosztására.

A létszám limitált, továbbá a jobb hangélmény érdekében erősen ajánlott a headset (tourguide) készülék használata, aminek díja 500,- Ft. Az ellenértéket a helyszínen az idegenvezető részére lehet készpénzben befizetni.

Információk

Találkozó helyszíne:

Budapest
Jókai tér 3.
1061
Magyarország

Találkozási pont:
Jókai Mór szobra előtt
15:00 - 17:00

Séta maximális létszáma

25 fő

Vezető neve

Dr. Szabó Mária idegenvezető

Sétánkon Pest régi mulatónegyedének egy részét mutatjuk be - a mai utcakép tükrében. A Jókai térről indulunk. Felkeressük a mára gasztro-kulturális szigetté vált Liszt Ferenc teret. Megcsodáljuk a tér nevét adó Zeneakadémia épületdíszeit.

Tovább a színházakban, vendéglátó-, mulatóhelyekben máig bővelkedő Nagymező utcán sétálunk. Megidézzük az egykori revük, orfeumok, kabarék, mulatók világát. Az Operettszínháznál felidézzük Somossy Károly alakját és az operett „csillagait”.

Fényhez fényt társítva: a művészi csillárkészítő iparos dinasztia jeles képviselőjére, Grünberger Tamás mesterre és életművére emlékezünk Nagymező utcai műhelye előtt. Innen az Ó utca sarkáig sétálunk, ahol meglátogatjuk az idén átadott különleges megjelenésű szállodát: a Hard Rock Hotel Budapestet. Majd az éttermeket, kávézókat, szállodákat felvonultató hangulatos Hajós utca mentén a Magyar Állami Operaházig sétálunk.