Naphegy - Tabán a járványok idején

Figyelem!

A programhoz regisztrációt kérünk a megadott elérhetőségeken, mert a járványügyi javaslatok alapján egyéni idegenvezetői készüléket (guide) fogunk bérelni a séta idejére. A séta természetesen ingyenes, de a bérelt készülék árát (előreláthatólag 500 Ft) a résztvevők fizetik a helyszínen.

Elérhetőség
Információk

Találkozó helyszíne

Budapest
Mészáros utca 1.
1016
Magyarország

Krisztina téri templom bejárata előtt

Séta időtartama

3 óra

Séta időpontja(i)

2021.09.18., szombat - 09:00
2021.09.19., vasárnap - 09:00

Gyógynövény Baráti Társaságunk kultúrtörténeti kalandozásra hívja a Naphegy, a Tabán gazdag értékei iránt érdeklődőket. 2020-as sétánk fő elvét - a múlt ismerete a jelen megértéséhez szükséges és nem öncélú  nosztalgiából - megtartva, aktualizált járványtörténettel is készülünk. 

A Krisztina téri templom elől indulunk, beszélünk a Krisztinaváros létrejöttéről, a Naphegy szerepéről az idők folyamán, nevezetesebb lakóiról, sorsukról, érdekesebb épületekről. Az Orvos-lépcsőn lesétálva jutunk el a Tabáni Tanösvény kezdőpontjához. Felelevenítjük a nagyobb járványokat, azok hatását, és a velünk élő "történelem", azaz a legújabb járvány egy évét. A tanösvényen a természet adta csodákról beszélünk, geológiáról, fákról, növényekről, történeteikről. Az egykori Kereszt térhez érve időutazást teszünk a régi Tabán hihetetlenül színes világába, felidézzük a tabáni szórakozások kedvelt helyszíneit, megidézzük az idejüket itt szívesen töltő írókat, művészeket, egyszóval a negatívumai ellenére is romantikusnak, bohémnek tartott világot.