Édes élet a ribizlibokrok között - életképek a múlt századból

Figyelem!

A helytörténeti sétára előzetes jelentkezés szükséges a Wekerlei Társaskör Egyesület Wekerlei Séták csapatának honlapján keresztül, az alábbi linken: http://www.wekerleisetak.hu/setak/edes-elet-ribizlibokrok-kozott-eletkepek-mult-szazadbol

 

Elérhetőség
Információk

Találkozó helyszíne

Magyarország

1192 Budapest, Kós Károly tér 10. - a Wekerlei Társaskör Egyesület Irodája

Séta időtartama

1,5-2 óra

Séta időpontja(i)

2021.09.18., szombat - 14:00
Akadálymentesített

A Wekerlei Társaskör Egyesület Wekerlei Séták csapata évek óta vezet Wekerletelepen különböző útvonalakon és tematikával helytörténeti sétákat. A sétavezetők mind Wekerlét szerető és ismerő, elkötelezett lokálpatrióták, vagy a telephez más szálakon kötődő emberek, többségük az Egyesület önkéntese. Mivel valamennyien más szakterületeken dolgozók vagyunk (tanár, népművelő, néprajzos, zenész-színész, író, várostervező, építész), így természetesen minden séta más és más. Célunk megismertetni ennek a páratlan építészeti-természeti-társadalmi környezetnek a történetét, működését, mindennapjait a hozzánk érkező érdeklődőkkel.

Édes élet a ribizlibokrok között - életképek a múlt századból

Helytörténeti séta egy néprajzkutató szemével.
Miért építették Wekerletelepet? Kik voltak, honnan érkeztek a telep első lakói? Miért volt igazán csalogató Wekerletelep? Sétánk bepillantást nyújt a XX. század eleji társadalom történetébe, megtudhatjuk hogyan élték hétköznapjaikat száz évvel ezelőtt a munkástelepi emberek, miközben megtekintjük Wekerle legszebb épületeit.

A séta végeztével a Kós Károly térre, az immár hagyományos - idén 30.! - Wekerlei Napok remek koncertekkel tarkított programjaira érkezünk vissza.